Собствениците на Локомотив (Пловдив) ще вземат властта в Миньор (Перник), съобщава "Тема Спорт".

За това намекна преди 2 дни и кметът на града Станислав Владимиров, който в интервю за сайта за zaPernik.com заяви, че се очаква съвсем скоро клубът да има нови собственици.

"Собственикът е със сериозен бизнес. Издръжката на клуба ще бъде на ниво. Спрях финансирането на Миньор с общински пари. Това е правилно решение. Многогодишна агония на клуба от пусто в празно. Намерих частен собственик, който ще издигне Миньор на друго - много по-високо ниво. Надявам се, че феновете ще подкрепят отбора и ще пазят собствеността му. Целите са много високи", категоричен бе Владимиров.

Футболистите на Локо (Пд) получиха един ден почивка

Футболистите на Локо (Пд) получиха един ден почивка

Целият отбор ще се отдаде на релакс и разходка в Анталия

Той е провел две срещи с Адам Сотков и Таско Тасков. На първата Владимиров категорично е отхвърлил идеята за трансформирането на Миньор в акционерно дружество. Впоследствие преговорите са продължили и при втория разговор се е стигнало до споразумение Миньор да продължи да съществува като дружество с нестопанска цел. Новите собственици ще вкарат в Управителния съвет на клуба пет човека по избор и собствен счетоводител. Очаква се чуковете да имат и нов президент.

Както е известно, след инцидентите в двубоя с Берое за Купата на България градоначалникът на Перник обяви, че спира кранчето към клуба.

В средата на септември миналата година Велизар Димитров напусна поста изпълнителен директор. Преди него си тръгна под натиска на феновете и наставникът Христо Янев.