Треньорът на Милан - Стефано Пиоли коментира търсенето на нов защитник и формата на Анте Ребич и Браим Диас. Специалистът говори пред медиите преди мача срещу Специя.

"Ще трябва да играем като отбор. Изправяме се срещу опонент, който няма допуснат гол в последните си две гостувания, в които победи Наполи и Дженоа. Необходимо е да имаме ясни идеи. Важни са и индивидуалните изяви, но отборната работа ги подчертава по определен начин. Ако играем нашия си футбол, ще спечелим мача.

Те имат някои слабости и трябва да се възползваме от това. Да, играта ни през първото полувреме срещу Дженоа би трябвало да ни събуди. Винаги сме показвали, че сме интелигентни и отговорни. В този мач ние не подходихме по подходящия начин и затова знаем, че утре трябва да започнем с яснота и решителност.

Имаме единомислие в трансферната ни стратегия. Не искаме да се променяме заради самата промяна, а за да разполагаме с играчи, които да подобрят състава по отношение на качество, присъствие и дълбочина. Не желаем да подпишем с някого само за да кажем, че сме взели нов играч.

Ребич имаше няколко големи проблема, така че му ще отнеме време, за да си възвърне формата, особено като се има предвид, че характеристиките му включват скорост и физическа сила. Анте трябва да се възползва от всеки един момент. Не мисля, че ще му е нужно много време, просто е необходимо търпение.

Диас започна добре, след което имаше физически проблем, а след завръщането си се справя прилично. Милан може да се справи без който и да е футболист. От играчите зависи да поддържат йерархията. Ако нивото на представянето се понижи, има друг футболист, който да заеме титулярното място. Ако искаш да играеш в Милан и да се утвърдиш като титуляр, трябва да си готов за това", каза Пиоли.

Фикайо Томори аут от терените за месец

Фикайо Томори аут от терените за месец

Той има травма на менискуса на лявото коляно