Треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира победата с 2:1 при гостуването на Удинезе. Специалистът е на мнение, че "росонерите" има още върху какво да работят. 

"Удинезе игра с Игнасио Пусето и Жерард Деулофеу по крилата и ние се опитахме да ги атакуваме именно там. Винаги се стремим да нагласим позициите си на терена спрямо решенията на противниците ни. Когато Браим Диас влезе в игра, ние имахме повече футболисти в атака. Тимът има дух, играчите знаят, че могат да преодолят трудностите по време на мачовете. Това е солидна основа, върху която да изградим отбора. Сандро Тонали се справя добре. Разполагам с четирима силни полузащитници, но той притежава всичко - умен е и има визия, но трябва да има и повече интензитет на психическо ниво. Също така е нужно да свикне да играе с друг халф в близост до него. Той обаче е доста силен, трудно е да се намерят млади играчи с неговите качества", каза наставникът.

"Ако тренираме още малко повече, нивото ни ще стане още по-високо. С клуба решихме да подсилваме състава с млади играчи, чието ниво може да се покачва. Доволен съм от Браим Диас, Диого Далот и Тонали, които влязоха през второто полувреме. Още нищо не сме постигнали. Дори днешният мач ни показа, че можем да се подобрим. Съжалявам за тези, които страдат от моите решения и играят по-малко. Знам, че водя солиден и силен отбор. Казах им го по време на почивката. По отношение на желание и готовност, те нямат равни".

"Тимовете, които финишираха пред нас през миналия сезон, все още са много силни, но ние сме амбициозни и позитивни, знаем, че трябва да се подобрим толкова много. Златан Ибрахимович знае колко е важен за растежа на съотборниците си. Също така знае, че пътят е дълъг. Ние искаме да преодолеем тези предизвикателства, които ни помагат да се подобряваме по всички възможни начини", заяви Пиоли.

Ново шоу с марката "Златан" и 3 трудни точки за Милан на "Фриули"

Ново шоу с марката "Златан" и 3 трудни точки за Милан на "Фриули"

Удинезе капитулира пред гения на шведския таран