Легендата на украинския футбол Андрий Шевченко разкри, че един ден иска да се завърне в Милан. Бившият нападател сподели, че въпреки класирането на "росонерите" в Серия А, сезонът е бил отличен.

"Кампанията на Милан беше страхотна. Не успяха да се възползват максимално от мача с Каляри и сега са принудени да победят Аталанта. Треньорът се оценява според резултатите му. Това е реалността. Работата на Пиоли не може да бъде пропиляна. Отборът е с него, резултатите са добри. Никога не е лесно да победиш Ювентус като гост.

За съжаление все още може да се случи всичко, но аз съм оптимист. Аталанта пропиля много енергия срещу Ювентус и това може да бъде благоприятно за Милан. Отсъствието на Ибрахимович се усети в последните мачове. Всичко се променя по отношение на харизма, защото Златан е лидер, но той има силно въздействие и тактически. С него на терена е различно за Милан, но се надявам, че той ще може да помогне на отбора и отстрани.

Милан е моят дом и бих искал да се върна. Ако някога имам шанс, ще се възползвам максимално от него. Говорим за бъдещето. В момента съм фокусиран върху Украйна, а Пиоли трябва да спечели място в Шампионската лига. Подкрепям Милан и се надявам, че ще завърши в четворката, но Аталанта е солиден отбор. Това ще бъде труден мач.

Не съм президент на Ювентус и не знам какво става там. Андреа е млад и се нуждае от време. Той се сблъска с трудности през сезона, но за Купата на Италия доказа, че може да постигне резултати", сподели Шевченко пред "Gazzetta dello Sport".