Треньорът на Милан Стефано Пиоли потвърди, че няма да може да разчита на нападателите Златан Ибрахимович и Оливие Жиру за утрешното дерби с Ювентус заради контузии.

"Ибрахимович би искал да е Супермен, но все още не може да бъде. Подобряването му не е голямо, така че утре няма да бъде на разположение също като Жиру, който страда от болки в кръста. Радвам се, че ще срещна Макс Алегри, който е чудесен треньор и много интелигентен човек."

Златан Ибрахимович показа зловеща снимка на коляното си

Златан Ибрахимович показа зловеща снимка на коляното си

Футболистът публикува фотос на контузията отпреди три месеца

"Трудно беше да очакваме Ювентус да бъде в подобна ситуация, но не мисля, че утре ще сме фаворити. Юве имат големи шампиони и традиции и се надявам, че са доста балансирани. Кой ще победи? Отборът, който играе по-добрия футбол, ще има по-голям шанс за победа."

"Дали сме сред фаворитите за Скудетото? Усещаме, че сме силен отбор, който винаги се готви за успех. В сряда срещнахме някой по-силен от нас, като това ще бъде стимул да покачим нивото още повече. В Серия А конкуренцията е много висока, отборите от топ 7 са много близо един до друг. На терена се решава, утре ще трябва да се опитаме да сме по-добри от нашите опоненти", каза още Пиоли преди голямото дерби с Ювентус.