Треньорът на Милан Стефано Пиоли изрази желание във футбола да бъдат въведени две баскетболни правила. Това стана ясно след среща между него и баскетболния треньор на Виртус Болоня Серджо Скариоло, който посети последните тренировки на Милан.

"Бих искал да общувам повече с играчите по време на мача и лично бих въвел тайм-аут във футбола", каза Пиоли. За този тип прекъсване на игра се говори от години, а то се получава по естествен път през горещите летни месеци, когато някои съдии прекъсват мачовете на 25-ата минута, за да може играчите да се освежат и пият вода. Тези прекъсвания по принцип се използват от треньорите за бързи указания.

Милан и Леао се разбраха за нов договор

Милан и Леао се разбраха за нов договор

Нападателят ще подпише до 2026-а година

"В такъв случай бих могъл да дам по-точни и конкретни инструкции на играчите. На полувремето се опитваме да комбинираме всичко това технико-тактически съвети, мотивация и почивка", каза цитираният от "Тема спорт" Пиоли.

Той добави, че тай-аут не е единственото нещо, което би взаимствал от баскетбола. "Бих се застъпил за някакъв вид контрол на чистото игрово време. Нямам представа как трябва да се случи, но в момента се губи твърде много време за прекъсвания", каза Пиоли.