Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли изрази задоволство от представянето на своя отбор и победата над Тотнъм с 1:0 в първи осминафинален мач от Шампионска лига.

"Беше труден мач, тежка битка, както очаквахме, играхме играта, която трябваше да играем, с фокус, решителност и отборна работа. Доволен съм", каза Пиоли пред Mediaset.

"Един треньор винаги е щастлив, когато види работата, свършена през седмицата в тренировките, приложена на терена. Не се е случвало толкова често напоследък, можехме да играем малко по-атакуващо през второто полувреме, когато пресата на Тотнъм отпадна, но момчетата играха със страхотен дух, решителност и твърдост", каза още Пиоли.

Треньорът на Милан съжали за два пропуска в края на мача, които биха направили аванса на "росонерите" по-внушителен преди реванша в Лондон на 8 март.

Милан с исторически първи успех над Тотнъм

Милан с исторически първи успех над Тотнъм

"Росонерите" с минимална победа, треперят за реванша

"Да, трябваше да вкараме тези две положения. Положителното е, че се защитавахме много добре при статичните положения. Това е само първата стъпка, втората ще бъде още по-трудна", каза Пиоли.

Милан побеждава отбор от Висшата лига за първи път в Шампионска лига от сезон 2011/12, когато надигра Арсенал с 4:0 в първи осминафиналите мач в турнира. След това "росонерите" губят всяка от петте срещи с английски отбори в Шампионска лига.

"Това е представяне, което ще повиши самочувствието ни, но трябва да бъдем енергични и динамични, защото това е нашият начин на игра. Беше труден месец, опитваме се да преодолеем тези трудности и продължавам да вярвам, че работя с наистина специален отбор", каза Пиоли.