Техническият директор Паоло Малдини и футболният директор Фредерик Масара напуснаха постовете си в Милан, съобщиха медиите в Италия.

Раздялата идва малко повече от 24 часа след края на сезона в италианското първенство, в което "росонерите" завършиха на четвърто място.

Във вторник Малдини и Масара са имали среща с клубния президент Гери Кардинале относно политиката на клуба. Срещата е преминала на висок тон и е било решено, че Малдини и Масара ще напуснат постовете си.

Паоло Малдини е една от най-големите легенди в богатата история на Милан. Той бе дългогодишен капитан на клуба, като игра за първия отбор в продължение на 25 години между 1984 и 2009 година. В този период той спечели седем пъти титлата в Серия "А" и пет пъти трофея в Купата на европейските шампиони, който по-късно се преименува на Шампионска лига.

През 2018 година той се завърна в клуба като директор по спортната стратегия, а година по-късно бе повишен в технически директор. През 2022 година Милан спечели първата си титла за последните 11 сезона.

Малдини и Масара може да напуснат Милан

Малдини и Масара може да напуснат Милан

Споразуменията между тях и Милан са изчислени до лятото на 2024 година