Треньорът на Милан Дженаро Гатузо даде пресконференция преди последния мач от сезона в Серия "А" срещу СПАЛ.

"Трябва да изпълним дълга си, да се борим за победата и след това да видим какво ще се случи след последния съдийски сигнал. Накрая ще прегърна всички, защото дължа много на тази група играчи. Липсва ни черешката на тортата, но мога да кажа само позитивни думи за тях през този сезон.

Утре залогът е голям и ще се борим за него заедно. Да тренирам Милан е мечта. Надявам се да продължа да го правя. 

Казах, че петото място няма да е провал, защото, ако погледнем статистиката, събрахме повече точки в сравнение с последните няколко години. Имахме много проблеми и винаги ги преодолявахме. На хартия има по-добри тимове от нас, но въпреки това сме пред тях в класирането.

Освен това никой в клуба не ми е казвал, че сме задължени да се класираме за Шампионската лига. Бях помолен да се опитаме и точно това правим - влизаме в последния кръг с добър шанс за това.

Сигурен съм, че допуснах грешки. Аз съм първият, който иска да постави летвата по-високо. В моментите на спокойствие, когато трябваше да сме уверени, се подхлъзнахме. 

Имайки предвид отбора, с който разполагаме, трябват ни малко повече опит и отговорност. За това трябва да гледаме в бъдеще. И преди съм го казвал. Какво бих пожертвал за 4-ото място? Може да си обръсна брадата, тъй като я имам от 10 г.", заяви Гатузо.

Милан избра новия си треньор

Милан избра новия си треньор

"Росонерите" ще се разделят с Дженаро Гатузо