Нови правила въведе Българска конфедерация по кикбокс и муай тай след свое заседание. Управителният съвет взе важни решения, свързани с участието на национални състезатели в професионални гали, както и организирането и включването на събития от професионални вериги в календара на централата.

Според новата разпоредба, национални състезатели към БККМТ могат да участват на професионални гали извън страната, които не са организирани от WAKO Pro, но не могат да участват в мачове за титли извън WAKO Pro. В случай на нарушение състезателят се изключва от националния отбор за съответната година, уточнва boec.bg.

Професионалните галавечери с кикбокс и муай тай срещи, които се провеждат на територията на България, вече ще трябва да се заявят с писмо за разрешение до БККМТ. Срокът е най-малко 3 месеца преди тяхното провеждане. При вече заявена и разрешена галавечер с определена дата, няма да се допуска организирането на други галавечери и турнири 1 месец преди и 1 след въпросната дата.

Бургас приема съдийски семинар по кикбокс през октомври

Бургас приема съдийски семинар по кикбокс през октомври

Нова възрастова категория ще бъде въведена от следващото Държавно първенство по кикбокс в стил лоу кик

От Конфедерацията уточняват, че в случай на едновременна заявка от двама организатори с едни и същи дати или в период на по-малко от месец, изключение ще прави единствено споразумение между двамата организатори с изпратено надлежно писмо до УС, което да е подписано и подпечатано от двете страни.

От БККМТ ще обявят свободни дати и прозорци за аматьорски или професионални турнири и галавечери на територията на страната, след като бъде изготвен Държавният спортен календар за 2020 г.

Сред решенията има и такива насочени към националните състезатели. Такъв, който откаже участие в националния отбор за Европейско или Световно първенство без основателна причина или заради участие в професионална галавечер, ще възстановява средствата за подготовка, всички направени по организирането на участието му разходи и се изключва незабавно от националния отбор.

Кикбокс легендата Петер Артс пусна свой филм от SENSHI и международния киокушин лагер в Камчия

Кикбокс легендата Петер Артс пусна свой филм от SENSHI и международния киокушин лагер в Камчия

Легендарният боец беше сред специалните гости и инструктори на 13-ия Международен лагер по карате киокушин в Камчия