Шефовете на родното таекуондо Слави Бинев и Георги Папазки лично изпратиха националния отбор на България по таекуондо, който замина за участие на силния международен ранкингов турнир G2 Spanish Open 2022. 15 състезатели ще защитават цветовете на България в надпреварата, която ще се проведе в град Аликанте от 1-3 април, а участниците общо са над 1500. Водач на българския отбор е Владимир Далаклиев.

"Вие сте цвета на нацията в този момент. Вие стe най-добрите и изказвам благодарности на треньорите ви, които са се погрижили за вашата перфектна спортна форма. Надявам се да се представите по най-добрия начин, защото това е генерална репетиция за предстоящите Европейско и Световно първенства, в които Вие ще вземете участие. Гордо защитавайте цветовете на България и запомнете: За да постигнете нещо на този свят, Вие трябва да го обичате и да му се възхищавате" - сподели Слави Бинев към младите състезатели.

"Пожелавам успех на всички и искам да кажа, че ние разчитаме много на вас, защото вие сте бъдещите шампиони"- допълни още Георги Папазки.

Снимка 568520

Ето и състава на България:

-48кг Християн Георгиев

- 68кг Стефан Стаменов, Венцислав Аничин

- 52кг Александра Георгиева

- 46кг Виктория Николова

- 55кг Михаела Георгиева, Михаела Костадинова

- 64кг Мартина Атанасова

54кг. Любомир Богданов

58кг. Христо Богданов

63кг Божидар Аврамов

68кг Митко Джорджев

+87кг Кристиян Златев

53кг Николет Костова

57кг Илина Иванова