Мениджърът Христо Чапанов и ММА боецът Цветелин Гергинов организират професионално събитие в Ботевград през есента, пише mma.bg.

Двамата са решили да предизвикат голяма част от изявените ММА бойци в интересен формат под шапката на Real Pain Challenge в модерната "Арена Ботевград".

"Идеята ни дойде спонтанно след като изгледахме няколко ММА галавечери, които се организираха в България. Решихме да направим едно малко по-сериозно събитие, което наистина да прилича на бойна галавечер", сподели Чапанов пред специализирания сайт за смесени бойни изкуства.

Двамата организатори споделят мнението, че чуждите бойци, които се канят на галавечери у нас, са на много ниско ниво и внимателно подбрани, за да могат българските бойци лесно да записват победи и да се окичват с незаслужени шампионски пояси.

"Канените състезатели от чужбина идват с ясното съзнание, че ще загубят срещите. Ние обаче ще извикаме състезатели главно от руските републики, които са на високо ниво. Нашите български състезатели ще трябва да докажат статута си на шампиони и истински състезатели", заяви Чапанов.

Той добави още, че публично ще отправи предизвикателства на изявени ММА бойци да се изправят срещу коравите съперници, които ще дойдат за галавечерта и да докажат статута си на шампиони.

Цветелин Гергинов ще бъде един от участниците в двубоите. ММА боецът е родом от Ботевград и ще се радва на подкрепата на своите съграждани. Той ще се бие срещу боец от чужбина, който тепърва ще бъде обявен.

Бахчеванов и Питбула поемат селекцията в кикбокса

Бахчеванов и Питбула поемат селекцията в кикбокса

"Радвам се, че се обединихме и подкрепихме предложението"