"Празник на кикбокса". Така може да се нарекат изминалите почивни дни в град Бургас. На 03.10.2019г. се проведе първият мащабен семинар за нови спортни съдии по кикбокс. В мероприятието се включиха общо 31 желаещи за попълване на редиците към съдийската колегия на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Българска конфедерация по кикбокс и муай тай организира теоретичен и практически семинар за подготовка на нови спортни съдии

Българска конфедерация по кикбокс и муай тай организира теоретичен и практически семинар за подготовка на нови спортни съдии

"Всички знаем, че е освен опазването на живота и здравето на състезателите от огромно значение също е и безпристрастното и правилно отсъждане по време на срещите"

Лектори бяха Красимир Димов, Деница Миленкова и Радослав Петров. Семинарът продължи до 06.10.2019г. като всички участници преминаха през теоретична, практическа част и тест.

На 04.10.2019г. Започна регистрацията, контролния кантар и медицинските прегледи на Държавното първенство по кикбокс във всички татами стилове в спортна зала "Бойчо Брънзов". Паралелно с това стартира и втората интернационалната купа по кикбокс в стил лоу кик и бе проведен официалният кантар на професионалната галавечер по кикбокс в стил К1 - Pro Fight 16 Burgas.

Управителният съвет на конфедерацията също проведе свое заседание на 04.10.2019г. и взе няколко много важни за развитието на спорта кикбокс решения, едно от които ще даде повече възможности на подрастващите да участват във всички рингови стилове.

След успешно преминалия шампионат в стил лоу кик в средата на месец септември с новите възрастови и теглови категории стана ясно на ръководството, че е дошло времето, в което да се даде възможност на клубовете развиващи основно ринговите дисциплини да приемат и обучават по малки на възраст деца, които да вземат активно участие в шампионатите още от 11 годишна възраст.

Снимка 446410

Източник: БФКМТ

Общо над 300 състезателя взеха участие в двата турнира организирани от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай съвместно с Община Бургас и подкрепата на господин Николай Филипов. Домакин бе местния спортен клуб "Аякс" в лицето на Йордан Дичев и СК "Интер" в лицето на Васил Вълков. Домакините се бяха постарали всичко да бъде на високо ниво и с необходимата точност.

В спортна зала "Бойчо Брънзов" се разположиха 2 игрални полета и 1 ринг, на които през двата почивни дни се проведоха всички срещи и бяха определени новите Държавни шампиони в татами стиловете.

На 05.10.2019г. В спортна зала "Младост" бе построена така наречената "ферма" с богати светлинни и пиро ефекти, които допълнително допринесоха за страхотната атмосфера на препълнената с фенове на бойните спортове зала. "Pro Fight 16" премина в много емоции и заслужени аплодисменти за част от елита в българския кикбокс, които показаха истинска класа. Напълно заслужено "гвоздеят на вечерта" - любимецът на Бургас Атанас Божилов - Наката спечели и задържа колана на професионалната верига "Pro Fight" в 5 рундов мач по 3 минути. Негов съперник бе титулувания грък Александрос Мавроматидис. През цялото време на двубоя Божилов водеше и определяше темпото на игра и не допусна никакви грешки. С единодушно съдийско решение той спечели срещата за радост на цялата зала и на всички българи, които обичат бойните спортове.

Снимка 446412

Източник: БФКМТ

Събитието бе удостоено с присъствието на кмета на град Бургас Димитър Николов, който е и кандидат за нов мандат в предстоящите избори. Областния управител Вълчо Чолаков и председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов също присъстваха като част от официалните гости. "Бургас обича бойните спортове". Това заяви господин Николов и изяви желание за съвместна работа, както и че градът е готов за още по-мащабни събития след построяването на спортна зала "Арена Бургас".

Ето и какво заяви и г-н Галин Димов - председател на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай:

"Бургас е прекрасен морски град и с перфектна локация за провеждането на значими за страната събития. Изключително съм радостен, че след проведения разговор с кмета на града в лицето на Община Бургас имаме свой партньор. Господин Димитър Николов се е доказал като изключително добър професионалист в управлението на града и се е постарал Бургас да бъде един от най-добре развиващите се градове в България. Радвам се че бойните спортове са полезрението на общината и оценяват нашите успехи и социална значимост. Ще придвижа предложението към управителния съвет за гласуване и съм сигурен, че ще получа пълна подкрепа".

Снимка 446411

Източник: БФКМТ