Българска конфедерация по кикбокс и муай тай организира теоретичен и практически семинар за подготовка на нови спортни съдии и издаване на национален съдийски лиценз.

Обучението е предвидено да се състои в конферентната на 03.10.2019г. гр. Бургас., в конферентната зала на хотел "AQUA". Ръководител на обучението ще бъде председателя на съдийската колегия към БККМТ - Красимир Димов.

Водещи лектори ще бъдат на членовете на съдийската комисия ринг - Радослав Петров (международен съдия клас С към WAKO) и татами - Деница Миленкова (ръководител съдии направление "татами " към БККМТ и международен съдия и рефер клас А към WAKO). На 05.10. ще има възможност и за практикуване по време на Държавния шампионат във всички татами стилове и интернационалната купа в стил лоу кик. Федерацията ще поеме разходите по организацията, като всеки желаещ участник заплаща определената такса за участие в семинара в размер на 50лв. по банков път в посочена от БККМТ сметка.

17 златни, 9 сребърни и 13 бронзови отличия за националите по кикбокс

17 златни, 9 сребърни и 13 бронзови отличия за националите по кикбокс

Цяла седмица се водеха ожесточени битки между 39 държави с общо 1991 състезателя в 255 категории

Обучението ще бъде с начален час 09:00ч. като предварително ще бъде изнесена програма за последователността между ринг и татами лекциите.

Заявките се подават на официалният имейл на конфедерацията - bulkick@abv.bg

Ето какво заяви председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов:

"Всички знаем, че е освен опазването на живота и здравето на състезателите от огромно значение също е и безпристрастното и правилно отсъждане по време на срещите. През годините доста от правилата в кикбокса се промениха и това наложи организирането на периодични семинари за опресняване на знанията. Нови съдии се привличаха доста трудно чрез клубовете, като в повечето случаи самите треньори бяха и съдии. Бих искал тази практика да се намали и да привлечем още нови съдии (бивши състезатели, спортния деятели, любители и др.), които да придобият знания и да се включат активно. Знаем, че за да се получи всеки един клуб трябва да посочи и привлече поне по един нов съдия, за да имаме възможността за избор по време на състезанията. Разполагаме с богати на опит съдии, които ще ни помогнат и ще научат по-новите си колеги. Вече няколко години поред сме домакини на академията за спортни съдии към най-голямата асоциация на кикбокс организациите WAKO. Лектори са ни били винаги най-добрите и най-титулувани в областта си съдии и смятам, че имаме нужното ниво и качества какво да обучаваме нови кадри. Като най-добре развиващата и представяща се неолимпийска федерация в България сме длъжни да повишаваме нивото си във всяко едно отношение".

Галин Димов - Председател на БККМТ

(Галин Димов - председател на БККМТ)