Холандската кикбокс и муай тай легенда Петер Артс отговори на част от въпросите на ТОПСПОРТ, броени минути след края на официалната пресконференция и представянето на бойците, които ще вземат участие във второто издание на бойните галавечери SENSHI.

Надпреварата в "Арена Армеец" ще се проведе днес, като стартира в 19:00 часа.

Зрителите в столицата ще станат свидетели на изключително прецизно организирано събитие, състоящо се от цели 12 сблъсъка. Битките предвиждат сериозен заряд, който се подсилва допълнително от факта, че в три от сблъсъците спорът ще бъде за шампионски пояси.

Снимка 419227

Източник: Boec.bg

Капитанът на националния отбор по кикбокс Атанас Божилов ще премери сили с Макс Сподаренко за световната титла на WAKO PRO, а опитният 11-кратен шампион на страната Деян Топалски ще опита да вземе пояса на Ахмед Крънич, който през миналата година бе отличен за номер едно в Европа от WAKO PRO.

Снимка 419230

Източник: Boec.bg

Христо Йорданов ще изиграе бенефиса си, като се изправя срещу Андриян Димитров за титлата SENSHI, която ще бъде връчена за първи път.

Снимка 419228

Източник: Boec.bg

С общо четирима свои състезатели на висока скорост се включва легендата Артс, който прие да отдели няколко минути от времето си, въпреки че не спираше да бъде "атакуван" от фенове, желаещи да се снимат с него.

Ето какво сподели пред ТОПСПОРТ една от емблемите на холандските бойни спортове:

Г-н Артс, Вие сте сред най-реномираните бойци в историята. Разполагате с цели 106 професионални победи в богатата си спортна статистика. Бил сте се, по всяка вероятност, в почти всяка точка от планетата. Какво Ви накара да се върнете в България?

- Всичко тук е чудесно. Ние, разбира се, сме в страната, за да покажем какво умеят състезателите ни. Ще се постараем да зарадваме взискателната ви публика с всичко, на което сме способни.

Зрителите не само у нас, но и в световен мащаб, са все по-изискващи и разбиращи случващото се на ринга. Това прави и вас, треньорите по мотивирани да извадите максимума от всеки свой състезател.

- Точно така. Винаги има още какво да се направи. Още какво да се постигне. Знаете, че само невежите хора смятат, че знаят и могат всичко.

Какво е мнението Ви за организацията на събитието. Съобразно всичко останало, което сте видял в безкрайния Ви сякаш спортен път?

- Изключително професионално отношение. Наистина "професионализъм" е точната дума. Прецизност до най-малкия детайл. Всичко е перфектно, уверен съм, че и по време на самите боеве ситуацията ще бъде същата.

Закани за нокаути и здрави битки преди SENSHI 2

Закани за нокаути и здрави битки преди SENSHI 2

Три шампионски пояса ще бъдат раздадени в "Арена Армеец"

Как оценявате състоянието и потенциала, с който са натоварени нашите бойци?

- Много добре са подготвени. Това може да се види и с просто око. Заложено е на целия пакет от необходими качества. Сигурен съм, че са работили над издръжливостта си, виждам, че са в добро физическо състояние. Някои от тях съм имал възможност да ги гледам единствено на видео, но определено мога да кажа, че са на високо ниво. Много високо.

Снимка 415438

Източник: Boec.bg

А как мислите - дали вашите състезатели са способни да разочароват българската публика? Ясно е, че трудно може да се прогнозира какво ще се случи в рамките на една битка, но все пак?

- Работихме много. Доста усилено. Над всички възможни "съставки", които може да се окажат от значение в мачовете. Ще видим какво сме постигнали. Наистина не е добра идея да прогнозирам срещите, но разбирам, че искате да Ви потвърдя, че момчетата ни са отлично подготвени. Да, така е.

От свой източник зная, че разчитате на доказан специалист, що се касае до кондиционната подготовка. Това със сигурност е "детайл", както казвате, който винаги е от значение.

- Да. Работим над всички аспекти. Но сме наблегнали на кондиционните тренировки. Както и на техниката. Вашите бойци са много добри, в това отношение.

Снимка 415424

Източник: Boec.bg

Комбинират техниката в отлично съотношение с издържливостта, силата и бързината.

- Да. Видяли сме всичко. Забелязали сме каквото е необходимо. До голяма степен сме подготвени за всеки възможен сценарий.

Какъв ще бъде подходът на вашите възпитаници?

- Не бих могъл да изпадам в подробности. Да не сваляме картите си предварително. Но в едно мога да Ви убедя със сигурност.

В какво?

- Ще заложим на холандската сила! Ще видите чиста проба холандска битка до последния момент. Здрави мачове. Нали в крайна сметка това е смисълът - да покажем кой е по-добрият между въжетата.

Наричат един от вашите бойци "Ученик номер едно на Петер Артс". Това няма как да е случайно. За Бадр Фердаус става въпрос.

- Запознат сте. Да, знам как се приема присъствието му. Всички знаят колко усилено работим с него. Определено има заложби.

Снимка 419221

Източник: Boec.bg

Какво променихте в играта му, за да изпъкне по подобен начин?

- Много неща. В началото получаваше много удари в брадичката. Изглеждаше открит през голяма част от времето. Имаше нужда да се "шлифова".

Как постигнахте това? И въобще как надграждате уменията на всеки свой боец. Какви са основните аспекти, над които работите в клуба Ви?

- За един треньор винаги има още какво да бъде направено с неговия боец. Какво да бъде подобрено. Основно трябва да се работи над коректната защита и естествено над нокаутиращата сила и способности. Това се постига с много труд. Процесът не е кратък. Но ако самият състезател е натоварен с необходимия потенциал, нещата се получават. При някои от тях по-бавно, при други по-бързо - в зависимост от таланта, уменията и всичко останало. Не е лесно. Но след това е много удовлетворяващо да виждаш резултата от своята работа, а и от тази на боеца срещу теб. Най-вече.

Деян Топалски за предстоящата голяма битка на  SENSHI 2 и тайната на успеха

Деян Топалски за предстоящата голяма битка на SENSHI 2 и тайната на успеха

ММА боецът ни в спор с Ахмед Крънич за Европейската титла на WAKO PRO

Да поговорим и за самия Вас. Вие сте истинска легенда в бойните спортове. Има стотици неща, които бих искал да Ви попитам.

- Нека сега говорят с действията си моите бойци. Обещавам да говоря за себе си след срещите им. Но Ви благодаря за комплимента.