Първа българска победа беляза международната бойна галавечер SENSHI 15. Един от любимците на публиката Драгомир Петров постигна триумф с единодушно съдийско решение над турчина Айдън Аслан по правилата KWU Full Contact в категория до 70 килограма.

Драго демонстрира защо е сред най-големите звезди на бойната верига, а във втория рунд заслужи овациите на многобройните зрители в Двореца на културата и спорта, след като с комбинация "коляно-десен прав", свали турския си опонент на земята.

В третия рунд Петров отвори аркада над дясното око на Аслан, което само затвърди напълно заслужената му победа на SENSHI 15.

Загубата за Айдън Аслан се случи при неговия дебют на арената на SENSHI. През 2016 г. печели 3-то място на световното първенството по кикбокс на WAKO, а през 2022 г. 2-ро място на европейското първенството по кикбокс на WAKO, 3-то място на европейското първенство EUSA и е ISSF шампион.

Успехите на Драгомир Петров пък са безспорни. 28-годишният боец през 2019-та печели европейска титла по муай тай на EMC. Победител е във веригата Wizard и шампион в Max Fight през същата година. На SEHNSI 14 той се открои с победа срещу 39-годишния Леван Гурули от Грузия.

Джон Миахара със служебна победа, узбекистанец с грозна постъпка

Джон Миахара със служебна победа, узбекистанец с грозна постъпка

Мурад Ахмедов беше дисквалифициран