Втората среща от международната галавечер SENSHI 15 завърши по неочакван начин. Японецът Джо Миахара постигна служебна победа над узбекистанеца Мурад Ахмедов в двубой по правилата KWU Full Contact до 80 килограма.

Причината за така стеклите се обстоятелства бе грозна постъпка на Ахмедов във втория рунд на срещата, когато при спряна игра си позволи да удари с глава своя азиатски опонент. По всички правила на бойните спортове това значеше едно - дисквалификация. А до този миг боецът от Узбекистан сякаш водеше, а дори успя да отвори и аркада на своя съперник.

Положителното все пак беше, че след като страстите се успокоиха, Ахмедов поднесе своите извинения за своите неразумни действия.

Мурад Ахмедов е на 21 години и. Той e световен IFMA шампион по муай тай през 2019 г. и световен WMF шампион по муай тай през 2020 г. Шест пъти става национален шампион на страната си. Това беше втората му битка на SENSHI.

Джо Миахара е на 27 години и се качи на ринга на SENSHI за трети път. На предното издание на SENSHI 14 Миахара триумфира над Патрик Кшизостаняк от Полша с нокаут във 2-ия рунд в третия мач. Японският боец е сребърен медалист от Световно първенство на KWU и от WKF Grand Prix през 2019 г., шампион на киокушин турнира All Japan от 2018 г. и WFKO шампион на турнира The Yamburg Cup - Yamal 2016.

Атрактивната Дебора Евора с дебютна победа на ринга на SENSHI

Атрактивната Дебора Евора с дебютна победа на ринга на SENSHI

Надви с единодушно съдийско решение Монтана Аертс