С изключително оспорван и красив мач започна 12-то издание на международната верига SENSHI. На ринга, който бе поставен на плажа пред ресторант "Море" в Св. Св. Константин и Елена, Монтана Артс успя да запише първа победа на ринга на SENSHI.

Дъщерята на К-1 величието Петер Артс надви Мина Кирлаки от Гърция чрез неединодушно решение. Нидерландката трябваше да премине през допълнителен рунд, след като първите три части се оказаха доста равностойни.

Двубоят се проведе в кат. до 55 кг. по правилника на KWU Full Contact, а специален гост рефер бе първият четирикратен шампион на К-1 в тежка категория Ернесто Хуст.

Двете дами се впуснаха в атаки още от първата секунда, като изобщо не се свениха да влизат на размени. Мина и Монтана застанаха в центъра на ринга, пласирайки огромно количество удари. Въпреки предимството си в ръста, Артс не търсеше далечна дистанция, а точно обратното - бой от близко разстояние.

Гръцката състезателка разчиташе предимно на боксови комбинации, докато наследничката на легендарния Петер Артс използваше по-разнородни удари, като на няколко пъти пусна силни фронт-кикове в тялото на Кирлаки.

Вторият рунд също започна агресивно, като двете момичета продължиха да са настъпателни и да търсят пробивни в защитата на противничката. С течение на времето Артс зае центъра на ринга и започна да намира по-често и по-чисто гъркинята, която на свой ред отговори с няколко добри десни крошета последвани от заден лоу-кик.

В последната част Артс продължи да бъде по-настоятелна и продължи да използва чудесно фронт-киковете си, които връщаха назад Кирлаки. Гъркинята трудно намираше отговори за обратния гард на нидерлндката и разчиташе предимно на леви прави. В крайна сметка съдиите край ринга определиха допълнителен рунд, тъй като първите три части бяха равностойни.

Четвъртата част бе изцяло доминирана от Монтана, която държеше центъра на ринга и нанесе няколко чудесни колена в тялото на Кирлаки, която бе видимо по-уморената от двете и все по-рядко успяваше да пласира по-продължителни комбинации.

SENSHI ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, Fight Box HD, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com и Kyokushin Karate News.

SENSHI се организира със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър", М Кар Груп - BMW дилър и Rolls-Royce Motor Cars Service.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, информационния портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Начало на бойната галавечер SENSHI 12

Начало на бойната галавечер SENSHI 12

Вижте подробности