Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в церемонията по връчване на наградите "Златен пояс" на Националната асоциация на бойните спортове.

Събитието се организира за втора година, а за отличията се състезаваха над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията.

"Изключително ми е приятно за втора поредна година да бъда част от годишните награди "Златен пояс". Изпращаме една изключително успешна година.

Снимка 457714

Източник: Фейсбук

Състезателите на всички федерации, членки на Асоциацията, спечелиха над 300 медала във всички възрастови групи от европейски и световни първенства, което е огромен успех. Знам, че тези отличия са стимул за младите бойци да защитават достойно честта на България.

Именно безбройните медали и пълните зали са най-добрият атестат за Вашата работа", заяви министър Кралев и пожела на състезателите още по успешна година.

"Бъдете здрави, още по-ентусиазирани, ставайте все по-силни и продължавайте да прославяте нашата страна, както сте го правили и досега", каза още Кралев.

Снимка 457711

Източник: Фейсбук

Красен Кралев връчи приза в категория "Ярка победа", който бе завоюван от световната шампионка по самбо и златна медалистка от Европейските игри в Минск Мария Оряшкова. Тъй като Оряшкова е на подготвителен лагер, наградата й получи нейната съотборничка в националния отбор и бронзова медалистка от последното Световно първенство Ваня Иванова.

Призът за най-добър спортист при мъжете отиде при Кристиян Дойчев, който тази година спечели титла от Европейското първенство по карате киокушин и сребърен медал от Световния шампионат. Наградата "Златен пояс" при жените спечели Албена Ситнилска. През 2019 г. тя триумфира със световните и европейските титли в два спорта - таекуондо ITF и кикбокс.

Снимка 457708

Източник: Фейсбук

За най-добър треньор бе избран Радослав Пенов (шотокан карате-до), а призът в категория "Вярност на традициите" спечели Петър Драгоев.

На церемонията присъстваха още двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян, световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, световният шампион по борба Елис Гури, председателят на Българската федерация по джудо Румен Стоилов и вицепрезидентът на централата Даме Стойков.

Снимка 457710

Източник: Фейсбук

Националната асоциация на бойните спортове е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в България.

Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба, които зарадваха гостите на събитието със зрелищно шоу. По време на церемонията всяка една от 12-те федерации раздаде награди на най-добрите си състезатели и треньори.

Снимка 457709

Източник: Фейсбук