Българинът Благой Иванов е принуден да търси зала за тренировки извън Лас Вегас заради пандемията от коронавирус. На него му предстои битка с бразилеца Аугусто Сакай. Тя трябва да се състои на 9 май в родината на съперника на Багата. 

Иванов е 11-и в ранглистата при най-тежките, а Сакай е с 2 позиции по-назад.

"Във Вегас затвориха всички зали заради ограниченията, които бяха въведени в Невада заради коронавируса. Наложи се да търся къде да тренирам, тъй като следващият ми мач поне към момента не е отменен. Сега се подготвям на пълни обороти в една зала на 1 ч път от Вегас. Там работя с моя спаринг- партньор и двамата си треньори. 

Последната гала на UFC, която се проведе, също бе в Бразилия. Боевете обаче бяха без публика. Може това да се случи и с тези на 9 май в Сао Паулу. Ще видим. Предполагам, че в началото на следващия месец ще има окончателно решение. Дотогова обаче аз трябва да се подготвям по план за сблъсъка. Всъщност в него със сигурност ще има промяна.

Смятах да проведа последната част от тренировките в Американската кикбокс академия в Сан Хосе, както обикновено правя. Ограниченията и забраните в Калифорния са доста по-строги от тези в Невада асега. Тъй че няма да пътувам дотам. Инструкциите и тук са хората да си стоят по къщите, а навън да не се събират на групи. Заведенията не работят. Иначе може да се излиза по улиците. И парковете още са отворени", заяви Багата пред "24 часа".

Благой Иванов се готви много сериозно за завръщането си в UFC

Благой Иванов се готви много сериозно за завръщането си в UFC

От организацията показват уважение към него и му дават само тежки съперници