Националният ни отбор по кикбокс записа най-силното си участие в историята на световно първенство за мъже и жени.

Шампионатът в Будапеща събра над 1500 състезатели от 60 държави, като за първи път състезанието в общо седемте стила на ринг и татами бе по едно и също време.

Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККБМТ) изпрати отбор от 30 състезатели, които се завърнаха с 10 медала - 3 златни, 3 сребърни и 4 бронзови.

Еманиул Димитров спечели четвърта поредна световна титла (79 кг), като от 6 години няма загуба в стила лайтконтакт.

България е втора сила в кикбокса на Балканите!

България е втора сила в кикбокса на Балканите!

13 медала за националите ни

"Този път беше много трудно, защото съперниците вече ме познават много добре и подготвят специална тактика за двубоите си срещу мен - каза Димитров, който работи като финансист. - Играх общо 4 срещи, като на финала срещу стар познайник от Италия резултатът бе равен 30 секунди преди края, но все пак успях да надделея."

Александър Петров стана шампион в най-тежкия стил К-1 (81 кг), след като вече има и европейска титла при професионалистите.

"Бях много добре подготвен и нямах проблеми да спецеля всичките си двубои в Будапеща", заяви Петров.

43 медала за България от европейското по кикбокс!

43 медала за България от европейското по кикбокс!

10 титли за страната ни

В К-1 е и третият златен медал за България - на Християн Корунчев (75 кг), който сподели, че от четирите му срещи най-лесно се е справил със съперника си от Словения на финала.

"Очевидно сме на прав път - каза Виктор Меламед, съпредседател на БККБМТ. - Благодарни сме на Министерството на младежта и спорта за подкрепата, както и на всички състезатели и треньори за себераздаването в подготовкатае и на самото световно първенство".