115 кикбоксьори от 12 клуба ще премерят сили на TERES Sparring Day на 26.01.20 (тази неделя) в Пловдив, информират организаторите.

Бойци от водещите клубове в региона се събират за общо обиграване и "сверяване на часовниците" преди предстоящите официални турнири от пролетния дял.

Всички трениращи кикбокс ще имат възможност да изиграят по два мача с равностоен противник в среда близка до състезателната. Така треньорите ще могат да видят до къде са стигнали техните подопечни в подготовката и готови ли са наистина за предстоящите големи турнири.

Тази година в спарингите се включват клубове от Стара и Нова Загора, Свиленград, Димитровград, Мадан, Пазарджик, София и Пловдив.

Лично националният селекционер по кикбокс и член на управителният съвет на БККБМТ г-н Станислав Бахчеванов ще присъства на събитието. Така форума се превръща в още една възможност за младите бойци да бъдат набелязани за бъдещи национални състезатели.

Станислав Бахчеванов предприема нова инициатива за развитие на бойните спортове в България

Станислав Бахчеванов предприема нова инициатива за развитие на бойните спортове в България

Вижте адресите на залите, в които ще бъдат провеждани тренировките

TERES Sparring Day се превърна в традиционно събитие организирано от пловдивския клуб Терес. Преди всяко голямо състезание от няколко години на сам клуба събира всички желаещи от региона.

Най-малкият участник е едва на 7 години, а най-титулуваните са световен шампион по кикбокс и световна шампионка по муай тай.