Хърватинът Андрей Кедвеш записа втора много категорична победа на ринга на SENSHI.

Младият боец надви Макс Сподаренко в седмия мач от бойната карта на SENSHI 12, което се провежда на плажа пред ресторант "Море" в Св. Св. Константин и Елена.

Кедвеш спечели чрез единодушно решение, а седмата битка за вечерта се проведе по правилата на KWU Full Contact в кат. до 75 кг. Специален рефер на мача бе нидерландското величие Алберт Краус.

Български успех на SENSHI 12: Атанас Божилов надви Джорджи Базанов

Български успех на SENSHI 12: Атанас Божилов надви Джорджи Базанов

Българинът спечели шестата битка от международната професионална галавечер

Двамата бойци си размениха по няколко лоу-кика за начало на мача, като нито един от двамата не се свенеше да търси близкия бой и да получи някой и друг удар, само за да пласира своята комбинация. Кедвеш бе по-активният боец от двамата и използваше всяка възможност за атака, пласирайки тежки колена и боди-кикове. Сподаренко пък не му оставаше длъжен и макар и по-рядко, също намираше успех с боксови комбинации в тялото и главата.

Сподаренко започна по-добре втората част и показа изключително разнообразен арсенал и на двете нива. Макс вкара няколко силни и точни фронт-кика подплатени с добри леви крошета, което караше Кедвеш да търси клинча и да пласира единични удари в тялото на опонента си.

Юку Уриендал нокаутира брутално нидерландец на SENSHI 12

Юку Уриендал нокаутира брутално нидерландец на SENSHI 12

Бас Ворстенбош бе повален след десен прав в стил "Супермен"

Решителната трета част започна с предимство за Кедвеш, който успя да намери главата на опонента си с два последователни хай-кика. Битката продължи в много високо темпо, като атаките и контраатакуващите удари се редуваха. Хърватинът пласираше удари в тялото и главата на Сподаренко, а в дефанзивен план Кедвеш показа чудесен тайминг и кардио, блокирайки редица удари на Сподаренко.

SENSHI ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, Fight Box HD, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com и Kyokushin Karate News.

SENSHI се организира със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър", М Кар Груп - BMW дилър и Rolls-Royce Motor Cars Service.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, информационния портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Лукaс Трифонос дебютира на SENSHI с победа над Сергей Чарнецки

Лукaс Трифонос дебютира на SENSHI с победа над Сергей Чарнецки

Двубоят бе прекратен малко преди края на втория рунд по нареждане на лекаря