Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова получи 8-ми почетен Дан по Таекуондо. Лично Президентът на Световната централа на KUKKIWON г-н Донг Суп Лий удостои Йотова с голямото отличие. За срещата в президентската институция в страната ни пристигнаха лидерите на Таекуондо в Европа и Света, предвождани от Президента на Българската Федерация. Президентът на Световната централа г-н Донг Суп Лий, Президентът на Европейския Таекуондо Съюз Сакис Прагалос, Президентът на Световната Детска Федерация по Таекуондо Парк Су Нам, Председателят на KUKKIWON таекуондо ЮНЕСКО г-н Чой, Председателят на Стратегическия Съвет към Президента Румен Радев , г-н Александър Маринов , доайенът на бойните изкуства в България г-н Чавдар Чернев.

"Благодаря на Президента на БФТ г-н Бинев, благодарение на който Таекунодо в страната е толкова активен спорт, а тази година страната ни ще приеме цели две Световни първенства, както и Генералната асамблея на Световната федерация, чиито патрон е Президента Румен Радев. Уверявам ви в съпричастността на нашата институция към Таекуондо и инициативите на Българската Федерация" - заяви вицепрезидентът на България г-жа Илияна. Вицепрезидентът подчерта още, че тази година лятото в България ще бъде Таекуондо.

"Благодарни сме на Президентската институция за активната комуникация, която имаме и най-вече за подкрепата, защото това е примера за държавническото отношение към спорта, неговото развитие и успехите, които носи на страната ни. За нас, тази подкрепа означава много, тъй като стимулира трениращите и поощрява успешните ни състезатели, а честта, която световното таекуондо ни оказва чрез доверяването на най- важните домакинства в "България са доказателство, че се развиваме във вярна посока" - сподели Президентът на БФТ Слави Бинев.

Със седми почетен дан от KUKKIWON бе удостоен и председателят на Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта в 47-то НС на България г-н Иван Ченчев в знак на благодарност за отношението към спорта и Таекуондо. В сградата на Парламента той прие световната Таекуондо делегация, предвождана от Слави Бинев като знак на почит към успехите на Таекуондо за последните няколко години.

"За мен е чест да посрещна толкова доказани имена и спортни лидери на Таекуондо. Като български народен представител и човек свързан със спорта съм горд, че България е домакин на Мулти Европейското първенство и първото в историята Пара Гран При. Това показва отношение към спорта, а отношението означава да създаваш възможности за развитие на масов спорт, особено сред децата. Означава да свържеш развитието на спорта с научните постижения и да създаваш шампиони. Означава да възпитаваш - характер, сила на духа, воля за победа, екипност. Това прави спорта и особена сила - Таекуондо" - посочи Ченчев и подчерта, че в последните години бойните изкуства и особено таекуондо са спортовете, които се радват на популярност и вече навлизат и в учебните програми.

Почетни данове за заслуги към Таекуондо получиха и председателят на Стратегическия съвет към Президента Румен Радев, проф. Александър Маринов и доайенът на бойните изкуства у нас , г-н Чавдар Чернев.

Злато и бронз за българите от втория ден на Мулти Европейското първенство

Злато и бронз за българите от втория ден на Мулти Европейското първенство

Вижте подробности