На 06.04.2019г., в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София, се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, информират от организацията.

След приемането на съдържателния и финансов отчет на управителния съвет, делегатите пристъпиха към избор на Председател на конфедерацията и по искане на част от клубовете на ново се гласува и за всички членове на управителния съвет.

С мнозинство за председател бе избран Галин Димов, който е дългогодишен член на конфедерацията.

"Юнашки салон" препълнен със зрители на Държавния шампионат по муай тай

"Юнашки салон" препълнен със зрители на Държавния шампионат по муай тай

Състезателите от всички клубове показаха истински боен дух и много добра подготовка

Завършил е висшето си образование в Икономически университет град Варна. Непосредствено след това придобива следдипломна квалификация "треньор по кикбокс" към НСА "Васил Левски" гр. София, а към настоящия момент следва магистратура във ВСУ специалност "Мениджмънт на спорта".

Снимка 416798

Източник: БККМТ

Присъединява се към конфедерацията през 1999г., минавайки през всяко звено справяйки се адекватно във всякакви ситуации.

Ръководителят на конфедерацията е с богат опит като дългогодишен състезател и бронзов медал от Световно първенство по муай тай.

Като треньор и председател на клуб е успял да излъчи до момента двама Световни шампиони по муай тай през 2012 и 2018г.

Снимка 416797

Източник: БККМТ

След приключване на състезателната си кариера преминава курсове на обучение за спортен съдия и рефер към БККБМТ, W.M.F (Световната федерация по муай тай) и WAKO (най-голямата световна спортна асоциация по кикбокс).

Има солиден опит в съдийството както на аматьорски, така и на професионалния ринг.

През 2013г е бил и в екипа на контролюрите на БККБМТ.

Снимка 416796

Източник: БККМТ

През 2019г. Временно заема длъжността на главен секретар на конфедерацията до свикването на общо събрание, на което е издигната неговата кандидатура за Председател.

За членове на УС бяха избрани:

Красимир Димов - Заслужил майстор на спорта и главен треньор по кикбокс и муай тай в спортен клуб "ТИМ". Първият българин с вицесветовна титла по муай тай на световната организация IFMA.

Образование - НСА "Васил Левски" гр. София специалности треньор по кикбокс и педагог; Магистър по право ВСУ "Черноризец Храбър" гр. Варна. В момента следва втора магистратура във ВСУ - Мениджмънт на спорта.

Владимир Вълев - по-известен като Питбула заслужил майстор на спорта, състезател по кикбокс и муай тай за аматьори и кикбоксьор професионалист. Многократен републикански, балкански, европейски и световен шампион. Той е най-титулуваният български боец в аматьорските и професионални серии по кик бокс в стил К 1.

Висше образование и следдипломна квалификация треньор по кикбокс към НСА, настоящ депутат от Народното събрание.

Станислав Бахчеванов - Председател и треньор на СК "Йорк", бивш дългогодишен състезател с множество Републикански и международни титли на аматьорския и професионалния ринг.

Станислав Бахчеванов пред ТОПСПОРТ: Не са нужни думи там, където юмруците говорят истини

Станислав Бахчеванов пред ТОПСПОРТ: Не са нужни думи там, където юмруците говорят истини

"С удоволствие бих подарил на феновете на К-1 в България един реванш срещу моя стар приятел Реми Боняски"

Треньор на едно от най-успелите български състезатели по кикбокс и муай тай.

Образование - Следдипломна квалификация треньор по кикбокс и в момента трета година ВСУ "Черноризец храбър" гр. Варна - Мениджмънт на спорта.

Николай Атанасов - дългогодишен състезател по карате, кикбокс и муай тай и настоящ национален селекционер по муай тай

Образование: БСУ гр. Бургас - Публична администрация; Медицински колеж гр. Бургас - рехабилитатор; Следдипломна квалификация треньор по кикбокс и треньор по карате към НСА "Васил Левски" гр. София.

Кирил Чакъров - Старши треньор и Председател на СК "Патриот" гр. Дупница.

Илиян Шопов - собственик на Дигеста консулт ЕООД, занимаваща се с консултантска дейност, правни въпроси и юридическа помощ. 

Георги Вачев - Председател и треньор на СК Козлодуй от 7год . Отборът е редовен участник в Държавните и международни състезания. За 2015 и 2018г награден за треньор за област Враца. 2018г. Вгр. Козлодуй организира най-големия международен турнир стил лоу-кик, до момента. Започва 5-та година от образованието си в НСА с треньорски профил кикбокс.

Бойко Янчев Бойков - Роден на 24.03.1973г Образование Висше - специалност: Психология Три Магистратури: Варненски Свободен Университет ⁃ Приложна Психология ⁃ Съдебно психологически експертизи ⁃ Съдебно Криминалистични експертизи След дипломна клалификация към Национална Спортна Академия ⁃ Треньор по кикбокс. ⁃ В момента управител на три фирми: ⁃ Зорница Прес - рзпространение на печатни издания ⁃ Заложна къща Корект Консулт ⁃ Светлина 19 - таксиметров превоз ⁃ Общински съветник град Плевен 2015/2019г ⁃ Член на спортната комисия гр. Плевен Със кикбокс се занимава от 1997г Многократен републикански шампион в категория 75/81 Бронзов медал на Европейско първенство за ветерани Братислава 2018г "СПОРТЪТ Е ОНАЗИ НЕЗАМЕНИМА ЧАСТИЦА ОТ ЗДРАВОСЛОВНИЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ , КОЯТО РЕДИЦА ХОРА ПРЕНЕБРЕГВАТ ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПРИЧИНА!".

Ето какво заяви Галин Димов след събранието:

"На първо място искам да благодаря на всички спортни клубове, които ме подкрепиха в издигането на моята кандидатура и в последствие ме подкрепиха с гласа си на ОС. Благодаря и на тези, които се колебаха до последно, защото сега съм още по-мотивиран да докажа, че са направили правилния избор и в конфедерацията ще бъде въведен ред, всички мероприятия ще бъдат планирани и изпълнени. Веднага се заемам с допълването на спортния календар и представянето му за одобрение от всички членове на УС.

Проверката на документацията и състоянието също са приоритет.

Официалната кореспонденция на всички нива е от изключително значение, както и всички предложения за турнири, които чакат одобрение.

Вярвам, че екипът от млади хора, с който ще работя също е мотивиран и заедно ще успеем в името на спорта!".