Много емоции, доволни зрители и жестоки битки. Това обобщено може да се каже за първия ден от Държавния шампионат по муай тай, който се провежда в "Юнашки салон" в морската столица град Варна.

Въпреки студеното време, залата се напълни до краен предел с почитатели на бойните спортове. Още от самото започване в 12:00ч. беше ясно, че двубоите ще са жестоки, тъй като всички участващи отбори бяха подбрали най-добрите си бойци.

Разбира се имаше и няколко дебютанта, които по нищо не отстъпиха на по-опитните състезатели, играейки по правилата на муай тай с пълната красота на този боен спорт. Под бурните аплодисменти на публиката, състезателите от всички клубове показаха истински боен дух и много добра подготовка. Не беше подминат и нокаутът. Няколко от срещите приключиха още в първия и втория рунд, но без травми за участниците благодарение на навременната намеса от страна на реферите.

Снимка 392765

Източник: "Вокил"

Организаторът и любезен домакин Галин Димов се беше погрижил за комфорта на всички в залата и за гладкото протичане на шампионата. Съвместно с екипа от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, за пореден път в града се провежда един от сериозните турнири от спортния календар.

Не е случайно, че град Варна е "меката" на бойните спортове и именно от тук са излезли повечето Европейски и Световни шампиони.

Един от нажежаващите мачове бе при мъжете до 81кг. между състезателите Едуард Алексанян от СК "Дрийм" гр. Варна и Христомир Ранчев (помпата) от СК "Хара" гр. Стара Загора. Изключително прецизна игра, чисти удари и спортсменско отношение и от двамата. В крайна сметка трябваше да бъде излъчен победител и тежката задача се падна на съдиите, които отсъдиха в полза на варненския представител.

Завършекът на този състезателен ден бе между Виктор Казанджиев от СК "Аргус" гр. Варна и Николай Йоргов от СК "Армеец" гр. София. Казанджиев имаше предварителен мач във квалификациите и това си каза своята дума.

Огромно сърце и желание за победа го крепяха през цялото време и той направи всичко по силите си, за да спечели този мач. Йоргов от своя страна бе доста рязък, с отсечени и в определени моменти по-точни удари. Мачът се изигра докрай и по точки победата бе отсъдена за представителя от СК "Армеец". В днешния ден продължават финалите, които ще започнат от 10:00 часа.

Очакват се много от двубоите да бъдат оспорвани, тъй като ще се срещат доста от титулярите в този спорт. Със сигурност от сега можем да отбележим два от тях. В категорията до 81кг. при мъжете ще се изправят Едуард Алексанян и Николай Йоргов. Другият дългоочакван двубой е между Пламен Борисов от СК "Шуменска крепост" гр. Шумен и Костадин Костов от СК "Хара" гр. Стара Загора.

Финалите ще бъдат излъчвани на живо по B1B action TV, за да могат тези всички извън града да наблюдават пряко какво се случва на ринга.

Варна е домакин на държавния шампионат по муай тай

Варна е домакин на държавния шампионат по муай тай

Самото състезание е и квалификация за подбор на голяма част от националния отбор по муай тай