Едни от най-добрите състезатели по кикбокс и муай тай на Балканите пристигат в България за първата по рода си професионална бойна гала вечер Senshi. Тя ще се проведе на 23 февруари, от 19:30 часа, в Двореца на културата и спорта във Варна.

На ринга за пръв път у нас един срещу друг ще се изправят кикбокс легенди от България, Румъния, Македония, Сърбия и Гърция и други балкански страни. За европейска титла на WAKO PRO ще се бори Йордан Янков срещу македонския боец Бобан Илиовски.

Снимка 404971

Християн Корунчев, който има зад гърба си десетки медали, а през 2017 година стана световен шампион по кикбокс, сега ще се състезава за интерконтиненталната титла на WAKO PRO срещу един от най-добрите сръбски бойци Никола Тодорович. Двете срещи за титлите на WAKO PRO ще се играят в стил K1, като състезателите ще имат общо 5 рунда от по 3 минути, за да спечелят престижните награди.

Капитанът на националния отбор по кикбокс на България Атанас Божилов, любимецът на варненската публика и един от най-изявените млади състезатели Богдан Шумаров, както и муай тай звездата на България Антон Петров, са сред останалите лица, които ще представят България на първото по рода си спортно събитие през февруари. Билети за него могат да се купят oт мрежата на Ticketportal или на касата на залата.

Снимка 404970

Професионалната бойна гала вечер по кикбокс и муай тай Senshi е първата от много, които предстои да се проведат през годината. Стремежът на организаторите е чрез тях да популяризират бойните спортове у нас като дадат трибуна за провеждане на зрелищни и вълнуващи състезания. Следващата професионална бойна гала вечер предстои да се проведе през пролетта в зала "Арена Армеец" в София.

Националната асоциация на бойните спортове раздаде първите спортни "Оскари" на бляскава церемония

Националната асоциация на бойните спортове раздаде първите спортни "Оскари" на бляскава церемония

Годишните награди "Златен пояс" 2018 бяха получени от най-заслужилите състезатели