Ким Алина-Рос (Австралия) победи Киара Джусти (Италия) в много атрактивен женски сблъсък на SENSHI 12. Двете се срещнаха във втория мач за вечерта на плажа в курорт "Св. Св. Константин и Елена", като битката се проведе по правилника на KWU Full Contakt, категория до 65 килограма.

Двете започнаха с кикове и от първите секунди дадоха заявка за здрава битка. Възпитаничката на Сам Греко Алина-Рос пласира добра комбинация минута след началото и след това инициира клинч. Австралийката атакуваше от голяма дистанция и това й носеше дивиденти. До края на първата част битката премина в поделено надмощие.

Начало на бойната галавечер SENSHI 12

Начало на бойната галавечер SENSHI 12

Вижте подробности

Още в началото на вторич рунд по бедрата на Джусти вече личаха следи от киковете на нейната съперничка. Двете продължиха да разменят ритници от дистанция. Тактическото надиграване взе връх и до последните секунди на частта не видяхме нещо по-атрактивно.

Джусти започна ударно третия рунд и напук на показаното до момента целеше главата на австралийката. В средата му умората започва да оказва влияние, но двете все пак продължиха с атаките. Алина-Рос продължи да контролира умело дистанцията.

Така след девет минути здрава битка съдиите дадоха победа на австралийката Алина-Рос, която е от школата на Сам Греко.

SENSHI се организира със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър", М Кар Груп - BMW дилър и Rolls-Royce Motor Cars Service.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, информационния портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Нидерландка записа първа победа на ринга на SENSHI 12

Нидерландка записа първа победа на ринга на SENSHI 12

Монтана Артс победи Мина Кирлаки