В столичния комплекс "Царско село" се проведе 7-то издание на международния таекуондо турнир "Hereya Open" 2016.

Надпреварата бе открита от председателя на БФТ-WTF Слави Бинев, който получи специален плакет от организаторите Станимир Лазаров, Ангел Кирчев и Петър Палазов от клуб Херея, в знак на благодарност.

Повече от 800 таекуондисти от 12 държви премериха сили през двата състезателни дни. Интересно е да се отбележи силното присъствие на иранския национален отбор, в чийто редици имаше състезатели печелили златни медали от много силни турнири в Европа.

Също така в надпреварата се включиха и отбори от Гърция, Израел, Македония, Украйна, Кипър, Италия, Сърбия, Молдова, Словакия.

Българските клубове спечелиха над 40 златни медала!

Председателят на БФТ Слави Бинев заяви, че се надява след Световното първенство в Канада в средата на месеца, турнирът да стане част от веригата G2. Това ще стане след среща с ръководните фактори от Световната таекуондо федерация. Бинев пожела на всички успех, а на тези, които паднат да се изправят, и да продължат решително напред.

Това състезание бе генерална репетиция преди Световното първенство за юноши и девойки, което ще се проведе от 16-и до 20-и ноември в Канада.