Валери Домовчийски е едно от най-разпознаваемите имена в българския футбол. В момента нападателят носи екипа на втородивизионния Марица (Пловдив), но преди това направи солидна визитка и дори имаше възможността да носи екипите на германските Херта (Берлин) и Дуисбург. За никого не е тайна, че Домо направи име първо с отбора на Левски, с който игра в Шампионска лига под ръководството на Станимир Стоилов.

Ето какво сподели Домовчийски в интервю за Спортал от хотела на Марица в Турция, където отборът е на подготовка.

"Отборът е в добро настроение. Подготовката протича нормално. Натоварванията са тежки и се надявам да се подготвим добре за предстоящите мачове. Който има желание, иска да се учи и ме пита за моето мнение, със удоволствие бих му го дал. Който има нужда, бих му помогнал. Моите амбиции са да играя по най-добрия начин и да давам най-доброто от мен за отбора. Искам отборът да побеждава. Оценката ми за представянето на отбора не е много добра. Нашият тим разполага с много потенциал и моментното класиране не ни устройва. Надявам се през следващия полусезон да имаме по-добро представяне и класиране".

"Левски винаги ще заема много голяма част от моето сърце. Най-добрите ми години са преминали там. Следя какво се случва с отбора. За тях се отнася същото, както и за нас. Това място, на което се намират в момента, не им принадлежи. Мисля, че през новия сезон нещата ще изглеждат доста по-добре. Помня класиранията за Шампионска лига, УЕФА и успехите, които постигнахме. Станимир Стоилов винаги е честен с теб, държи на дисциплината. Ако не си професионалист, при него няма как да успееш".

И Марица (Пловдив) отпраши за Анталия

И Марица (Пловдив) отпраши за Анталия

Футболният тим на Марица (Пловдив) отпътува с клубния автобус

"Нивото ни е такова, че за момента българските футболисти не се котират. Надявам се с течение на времето българските футболисти отново ще бъдат търсени. Радвам се за Илия Груев. Той е израснал в Германия и се надявам все повече българи със своето представяне да покажат, че България има добри футболисти, а чуждите отбори да започнат да се интересуват от нас".

"Като цяло не съжалявам за нищо. Не обичам да се връщам назад. Гледам напред и гледам да давам най-доброто от себе си. Имам някакви идеи с какво ще се занимавам след футбола, но като цяло все още се възприемам като футболист и съм се концентрирал върху това".