Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е спечелил доверието на играчите си с решението си да се включи в изпълнението на тяхното наказание след поражението с 0:4 от Брентфорд предходния уикенд, пише "Мирър", позовавайки се на източник от клуба.

Нидерландецът бе крайно недоволен от липсата на желание и воля у играчите при поражението от лондончани миналата събота, заради което на следващия ден ги накара да пробягат на тренировка 13 километра в един от най-горещите дни във Великобритания за това лято. Тринадесетте километра са точно толкова, колкото отборът на Брентфорд пробяга в повече спрямо Манчестър Юнайтед в злощастния за тима мач.

Според журналиста от "Мирър" Саймън Мълок, когато са разбрали какво ще трябва да правят, звездите на "червените дяволи" са били ядосани, но малко по-късно негодуванието им е преминало във възхищение, тъй като и самият Тен Хаг е пробягал дистанцията на станалата вече прословута тренировка.

Бастиан Швайнщайгер: Победата на Ман Юнайтед над Ливърпул беше режим на оцеляване

Бастиан Швайнщайгер: Победата на Ман Юнайтед над Ливърпул беше режим на оцеляване

"Не трябва да играят така"

52-годишният нидерландец е имал сериозни трудности да покрие дистанцията, но не се е отказал и това е направило още по-силно впечатление на футболистите.

"Тен Хаг знаеше, че трябва да покаже, че той също носи отговорност за случилото се. Това бе тежка тренировка за играчите, но много по-тежка за него и така Ерик успя да впечатли всички", заявя източникът на "Мирър".

Усилията на Тен Хаг дадоха резултат и Манчестър Юнайтед изглеждаше преобразен в дербито с Ливърпул в понеделник. "Червените дяволи" влязоха в мача като абсолютен аутсайдер според букмейкърите, но въпреки това успяха да спечелят с 2:1. За Тен Хаг това бе първа победа в официален мач като наставник на тима.