Футболистът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е сигурен, че е научил много от звездите на тима от предните поколения.

Гигс днес навърши 40 години и по време на празненството си благодари на всички играчи, от които се е учил.

"Ако попитате футболистите от моето поколение, те ще ви кажат, че това е нещо, което биха искали да им се случи отново, ако имаше такава възможност. Дисциплината, усърдната работа и желанието за успех. Така израснахме ние", заяви Гигс.

Ветеранът е от "Клас 92" на Манчестър Юнайтед, откъдето са още играчи като Дейвид Бекъм и Гари Невил. "Тренировката ни започваше в 8.00 часа сутринта и си тръгвахме към 6.00 часа вечерно време. Тренираше се сутрин, по обяд и по-късно. След това трябваше да помпаме топки, да си чистим стаите и такива неща. Всичко това вече го няма. Имаше доста играчи, на които подражавахме, като Петер Шмайхел, Пол Инс, Рой Кийн. Няма как да забравя какво съм научил в това училище", заяви Гигс.

"Ще се опитам да пазя тишина днес и да не сме много шумни, но едва ли ще се получи. Сигурен съм, че момчетата от тима ще се пошегуват с мен, като ми подарят бастун или нещо подобно", каза още ветеранът на Манчестър Юнайтед.

"При мен нищо не се е променило. Тренирам си нормално и това все още ми допада. В момента, в който няма вече удоволствие ще се откажа. Толкова е просто. Играеш, докато това ти доставя удоволствие. Винаги се старая да гледам напред", завърши рожденикът Гигс.