Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд посъветва сегашният капитан на тима Хари Магуайър незабавно да напусне клуба. Един от легендарните футболисти на "червените дяволи" от близкото минало обвини мениджъра Ерик тен Хаг в "неуважение" към английския централен защитник.

44-годишният Фърдинанд призна, че на мястото на Магуайър би си търсил нов клуб и го посъветва да потърси изход от клуба през януарския трансферен прозорец, като изтъкна избора на Люк Шоу за титулярен централен защитник като основателна причина той да поиска да се премести.

"Това е все едно аз да се върна след Световното първенство, да играя добре, всички да казват, че съм се е справил много добре, а Патрис Евра да играе централен защитник", заяви записалият 455 участия за Манчестър Юнайтед бивш футболист.

В Манчестър Юнайтед отварят шампанското: Магуайър вече не иска да е "червен дявол"

В Манчестър Юнайтед отварят шампанското: Магуайър вече не иска да е "червен дявол"

Може да се присъедини към Астън Вила

"Бих искал да удуша Патрис! Щях да смачкам Патрис на тренировка, за да съм сигурен, че няма да е на разположение, и щях да отида при мениджъра и да кажа: 'Шефе, вие ли се подигравате с мен?'. Щях да вляза направо в кабинета на мениджъра и да му кажа: "Не ме уважаваш", продължи разпалено Фърдинанд.

"Хари Магуайър трябва да се премести. Мисля, че той остава заради многото срещи и не могат да привлекат някой друг. Играе само в мачовете за купата", каза още бившият английски национал.

Хари Магуайър записа стабилни мачове за Англия на световното първенство, но явно те не са били достатъчни, за да убедят мениджъра Тен Хаг, като "червените дяволи" играят с левия бек Шоу в центъра на защитата, а Магуайър вместо това е оставен на пейката.

В неделя в "Twitter" се появиха слухове, че Магуайър е близо до присъединяване към Астън Вила, но те бързо бяха отхвърлени.