Президентът на компанията Ineos Group сър Джим Ратклиф помоли привържениците на Манчестър Юнайтед за "време и търпение", за да върнат славните дни на тима от "Олд Трафорд", след като британският милиардер сключи сделка за за закупуване на 25 процента дял от клуба от Висшата лига. Той обеща да инвестира 300 милиона долара в Манчестър Юнйатед, за да се опита да възроди славата му. Сделката подлежи на одобрение от финансовите власти на Острова.

"Червените дяволи" не са печелили титлата в Англия от 2013 година и въпреки че има надежда Ратклиф да промени нещата, когато му бъде възложена отговорността за футболните операции, 71-годишният милиардер каза, че няма бързо решение на ситуацията.

"Олд Трафорд" отива в историята! Ратклиф ще строи ново бижу за 2 милиарда паунда

"Олд Трафорд" отива в историята! Ратклиф ще строи ново бижу за 2 милиарда паунда

Манчестър Юнайтед скоро ще има нов дом

"Исках да се обърна към Вас в този момент предвид огромната роля на феновете за бъдещето на Манчестър Юнайтед. Ние осъзнаваме нашата отговорност като пазители на клуба от ваше име. Вярвам, че можем да донесем спортен успех на терена, за да допълним несъмнения търговски успех, на който клубът се радва", казва Ратклиф в отворено писмо до Тръста на привържениците на Манчестър Юнайтед.

"Всичко ще изисква време и търпение, заедно с най-високо ниво на професионално управление. Вие имате големи амбиции към Манчестър Юнайтед, както и ние. Няма гаранции в спорта и промяната може да отнеме време, но ние сме тук в дългосрочен план", добави той.

Юнайтед се смъкна до осмо място в класирането след осем поражения в 18 мача този сезон. Тимът ще приеме Астън Вила по-късно тази вечер.

Съгласно споразумението Джим Ратклиф ще придобие 25% от акциите от клас Б, притежавани от семейство Глейзър, и до 25% от акциите от клас А, като инвестира 300 милиона долара в инфраструктурата на стадион "Олд Трафорд".

Като част от сделката Ineos прие искане от борда да му бъде делегирана отговорност за управлението на футболните операции на клуба. Това ще включва всички аспекти на спортно-техническите дейности и академиите на мъжкия и женския футбол, уточниха от Манчестър Юнайтед.