Нидерландската легенда Марко ван Бастен посъветва своя сънародник Ерик тен Хаг да не гони суперзвездата Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед. Повод за изказването му са появилите се наскоро слухове, че португалецът не е в плановете на бъдещия мениджър на "червените дяволи" и може да напусне "Олд Трафорд" следващото лято.

"Ако Роналдо продължи да играе по начина, по който го направи миналата седмица срещу Норич и вкарва редовно по два или три гола на мач, тогава няма да има нужда да го изважда от отбора.

Той е играч, който прави нещата по своя начин, но стига да е полезен, трябва да му дадеш място в отбора. Тен Хаг ще вземе предвид, че не може да изисква същата ефективност от Кристиано Роналдо като от 18-годишен. Разбира се, че Роналдо ще трябва да работи усилено, но съм сигурен, че ще го направи, защото мисля, че Тен Хаг ще може да му повлияе и да го накара да играе така, както той иска да играе.

Той ще трябва да се съсредоточи изцяло върху работата си, върху тренировките и върху тима. Сигурен съм, че когато направи това, той ще може да промени всичко в Юнайтед", каза Ван Бастен.

Ралф Рангник: В момента няма смисъл да спекулираме за Шампионската лига

Ралф Рангник: В момента няма смисъл да спекулираме за Шампионската лига

Трябва да бъдем реалисти, коментира той