Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Жозе Моуриньо подхожда с изключително уважение към утрешния съперник на "червените дяволи" в мач от Висшата лига. Тимът се изправят срещу Ливърпул на "Анфийлд", а това е едно от най-чаканите дербита в Англия.

Юрген Клоп: Ливърпул има шанс да победи Манчестър Юнайтед

Клоп със самочувствие: Ливърпул има шанс срещу Юнайтед

"Не сме чак толкова слаби, че да ни отписват"

"Разбирам традициите и емоциите сред феновете, но аз гледам професионално на този двубой. Още в началото на сезона съм казал на играчите, че всеки двубой е важен, всяка точка е важна. Няма мачове, за които да се подготвяш по-внимателно, отколкото за другите. Нямам как тогава да кажа, че този мач е по-важен. Той ще бъде много труден за нас, но ще бъде такъв и за тях.

Не гледам в момента на Ливърпул като на отбор от средата на таблицата, защото в края на сезона те със сигурност няма да са там. Аз гледам потенциала, който имат, и качеството на техните играчи и отбор.

Не знам защо се говори по такъв начин за атмосферата. Забавно е. Все едно тя е нещо, което не харесваме, нещо, което е голям проблем за нас. Напротив - точно това искаме. Това е удоволствие. Отиваме да играем срещу голям отбор, с големи традиции, на невероятен стадион. Щастливи сме, че можем да играем при такива прекрасни обстоятелства. Красиво е да играеш на "Анфийлд".

В по-добра позиция сме в сравнение с миналия сезон. Имаме повече точки, играем по-добре и сме по-уверени", коментира Специалния.

Алън Шиърър: Ясно е от кой град ще бъде новият шампион на Англия...

Шиърър: Ясно е от кой град ще бъде новият шампион на Англия...

"Манчестър, разбира се"

Медиите на Острова често критикуват наставника, че в по-сериозните двубои съставът, с които излиза, е прекалено дефанзивен. Ето как коментира това твърдение Жозе: "Ще играя с един защитник и деветима нападателни, така че не се тревожете за това. Ще излезем с нова формация - само един човек отзад", шеговито подходи мениджърът.