Маркъс Рашфорд може да пропусне Евро 2020. Това съобщи мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер. Рашфорд получи контузия в гърба при успеха с 1:0 на Манчестър Юнайтед над Уулвърхемптън за ФА Къп на 15-и януари.

По предварителен план се твърдеше, че играчът на Юнайтед може да е аут за шест седмици, но последният преглед е показал, че възстановяването му не върви по план. 

"Надявам се той да играе през сезона. Положението е такова, че е възможно, но твърде неясно дали ще може", каза Оле на брифинга преди мача с Брюж за Лига Европа.

Маркъс Рашфорд: Ще се завърна преди края на сезона

Маркъс Рашфорд: Ще се завърна преди края на сезона

Нападателят се надява да помогне на Манчестър Юнайтед за място Топ 4

"Надяваме се да продължим напред в турнира. Ще отнеме време обаче за Маркъс, но не съм и доктор. Надявам се да се възстанови бързо и след това да разчитаме на него. Ако не е достатъчно готов, той няма да играе на Европейското", подчерта Солскяер.

"Когато мина през скенер, разбрахме, че има сериозна фрактура. Предните дни той се чувстваше добре, но сега е така. Не знам колко ще липсва. Няма да го пришпорваме, тъй като не е нужно", каза още Оле Гунар Солскяер.