Бившият футболист на Манчестър Юнайтед - Ромелу Лукаку, даде доста дълго интервю, в което говори за раздялата си с клуба и отношението към него. Белгиецът не спести и критиките си към ръководството на "червените дяволи".

Лукаку с гол в последната проверка на Интер преди старта

Лукаку с гол в последната проверка на Интер преди старта

Антонио Конте заложи на 3-5-2

"Много неща се изписаха, а аз не се чувствах защитен. Имаше твърде много слухове - Ром отива еди-къде си, те не искат Ром - а никой не пристъпи да ги прекрати", заяви Лукаку. "Те трябваше да намерят някого. Бяхме Погба, аз и Алексис. Само ние тримата бяхме в устите през цялото време. Лично аз виждах ситуацията по много различни начини.

Това продължи поне 3-4 седмици. Чаках някой да излезе и да сложи край на спекулациите, но това не стана. Имах разговор с хора от клуба, като им казах, че е по-добре да тръгнем по различни пътища. Ако не желаеш да защитиш някого, всички тези истории се появяват. Просто исках от тях да кажат: "Ром ще се бори за своето място", ала това никога не се случи в течение на 4-5 месеца.

"Постоянно се чуваше: "той трябва да си замине", "не заслужава да бъде там"... Ами окей, тогава вече искам да си тръгна. Има го моментът с битката да защитиш мястото си, но също така и хората там трябва да те искат", обясни Лукаку. 

"Ако си щастлив, ще намериш начин, без значение дали си титуляр или резерва. Но никой не ми каза каква е ситуацията, затова си дадох 2-3 седмици да анализирам нещата, докато четях всичките л***а по медиите. Кой изнасяше неща от кухнята ли? Не бях аз. Нито пък моят агент. Виждах на телефона си как истории се пораждат от нищото.

Казах им: "Не е добре за мен да бъда на място, където не съм желан". Не сме глупави. Там ни имат за тъпи, но ние не сме тъпаци, знаем кой направлява изтичането и другите работи. Казах им: "Не можете да работите по този начин, за мен е по-добре да се махна", добави още нападателят.

"Много хора вярваха, че не бива да бъда част от тази системата. Това беше усещането ми от разговорите, които проведох. Просто знам, че е така. За мен най-смешното беше как така бях по-зле от л***о в клубния си тим, но когато играех в националния всичко беше наред? А и се чувствах щастлив.

Върша нещата, защото наистина вярвам в себе си и винаги се боря за това, в което вярвам. В този етап от живота си се оказах на място, където очевидно не бях желан. Не исках да бъда проблем в съблекалнята, затова намерихме решение и уредихме нещата. Никога не искаш да държиш играч, който не е щастлив, а те очевидно просто не искаха да бъда там", завърши Лукаку.

Солскяер: Никак не ме притесняват въпросите за Погба, той остава в Юнайтед

Солскяер: Никак не ме притесняват въпросите за Погба, той остава в Юнайтед

"Пресата постоянно ми задава въпроси за Пол"