Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд ще напусне клуба в края на годината, обяви журналистът от Скай Марк Клайнман.

Напускането на 52-годишния Арнолд е част от промените в ръководството на клуба, свързани с течащата сделка за промяна на собствеността му.

Очаква се до дни химическият гигант Инеос, собственост на бизнесмена сър Джим Ратклиф, да придобие дял от 25 процента от акциите на Юнайтед.

Временно функциите на Арнолд ще бъде иззети от Патрик Стюарт, който в момента е член на Борда на директорите и правен съветник на клуба.

Ричард Арнолд започна работа в Манчестър Юнайтед през 2007 година. През февруари миналата година той замени Ед Уудуърд като изпълнителен директор.

Медиите в Англия очакват мястото на Арнолд да бъде заето от французина Жан-Клод Блан - бивш изпълнителен директор на Ювентус и бивш шеф на ПСЖ, който от декември миналата година отговаря за спортния профил на компанията Инеос. Очаква се в ръкодството на Манчестър Юнайтед скоро да влезе и друг кадър на Инеос - сър Дейв Брайлсфорд, който е бивш шеф на Британското колоездене. Той е гласен за ролята на спортен директор на "Олд Трафорд".

Индикациите от Острова са, че засега мястото на мениджъра на тима Ерик тен Хаг не е застрашено.

Манчестър Юнайтед следи халф на Бенфика

Манчестър Юнайтед следи халф на Бенфика

Жоао Невеш е хванал окото на "червените дяволи"