34-годишният Хуан Мата се очакваше да напусне Манчестър Юнайтед това лято след изтичането на договора му. Но самият той потвърди, че ще отложи вземането на всякакви решения, докато не говори с новия мениджър Ерик Тен Хаг.

Мата разкри пред "The ​​Athletic": "Ще видя какви са неговите идеи... След това ще бъде взето решение."

Широко се очакваше испанецът да напусне Юнайтед още миналото лято, но впоследствие намали заплащането си при подписването на едногодишно удължаване на договора.

Ключови решения на "Олд Трафорд"

Ключови решения на "Олд Трафорд"

Ето подробности

Мата обясни тогава: "Обичам клуба. Надявах се, че мога да дам много повече на терена, отколкото в крайна сметка. Последният ми сезон беше ужасен по много причини, особено заради смъртта на майка ми. Изобщо не беше лесна година, особено и с пандемията, която ни сполетя. Не исках да завърша кариерата си в Ман Юнайтед по този начин, без фенове по стадионите, с всичко, което съм изживял през последните месеци.

"Когато привлякохме толкова големи имена като Кристиано, Варан и Санчо миналото лято, аз искрено си помислих: "Сега наистина ще се борим за Висшата лига. Затова поднових, исках да бъда част от това. Едно от нещата, които винаги казвам: спечелването на огромен трофей с Ман Юнайтед би било невероятно чувство, след като бях тук в продължение на толкова много години, познавайки феновете и всички, които работят в клуба."