Босът на Манчестър Юнайтед Джоел Глейзър публикува отворено писмо до феновете на клуба. То бе поместено в официалния сайт на "червените дяволи". 

Ето какво написа Глейзър: 

"През последните дни станахме свидетели на страста, която футболът поражда във феновете и дълбоката привързаност, която имат нашите привърженици към този велик клуб.

Показахте много ясно неодобрението си към Суперлигата и ние се вслушахме във вас. Постъпихме грешно и искаме да покажем, че можем да направим нещата по правилния начин.

Въпреки че раните още са пресни, аз разбирам, че ще е нужно време белезите да зарастнат. Лично се ангажирам да възстановя доверието към нас у феновете и се поучавам от посланията, които те изпратиха към нас.

Продължаваме да вярваме, че европейският футбол трябва да стане по-устойчив в дългосрочен план. Ние обаче напълно приемаме, че Суперлигата не беше правилният начин да се направи това.

В стремежа си да създадем по-стабилна основа за играта, не успяхме да покажем достатъчно уважение към нейните дълбоко вкоренени традиции - промоция, изпадане - пирамидата - и за това съжаляваме.

Това е най-големият футболен клуб в света и ние се извиняваме безрезервно за размириците, причинени през последните няколко дни. За нас е важно да поправим нещата.

Манчестър Юнайтед има богато наследство и ние признаваме нашата отговорност да се съобразяваме с неговите велики традиции и ценности.

Пандемията постави толкова много уникални предизвикателства и ние се гордеем с начина, по който Манчестър Юнайтед и неговите фенове от Манчестър и по света реагираха на огромния натиск през този период.

Също така осъзнаваме, че трябва да общуваме по-добре с вас, нашите фенове, защото винаги ще бъдете в основата на клуба.

На заден план можете да бъдете сигурни, че ще предприемем необходимите стъпки за възстановяване на взаимоотношенията с всички заинтересовани страни, с оглед на съвместната работа по решения на дългосрочните предизвикателства пред футболната пирамида.

В момента нашият приоритет е да продължим да подкрепяме всички наши отбори, тъй като те играят за възможно най-силния завършек на сезона.

В заключение бих искал да призная, че именно вашата подкрепа прави този клуб толкова страхотен и ние ви благодарим за това

С най-добри пожелания,

Джоел Глейзър"

Гари Невил настоя за незабавни уволнения в Манчестър Юнайтед

Гари Невил настоя за незабавни уволнения в Манчестър Юнайтед

"Извадиха пари от клуба, да, действаха срещу клуба"