Привържениците на Манчестър Юнайтед изразиха своята позиция за случилото се вчера и обявиха какво очакват да се случи в бъдеще, за да не се повтарят подобни прояви.

В писмо до един от собствениците Джоъл Глейзър те дадоха своите искания в план с четири точки и дадоха време за отговор до петък.

Гари Невил: Бъдещето на футбола в Англия е застрашено

Гари Невил: Бъдещето на футбола в Англия е застрашено

"Феновете презират семейство Глейзър"

Ето какво пишат те:

"Никой от нас не иска това да продължава. Така че трябва да намерим начин да продължим напред и имаме план с четири точки, за да се случи това:

1 Включете се и подкрепете инициираното от феновете разглеждане на футбола от страна на правителството и го използвайте като възможност за промяна на сегашната структура на собственост в полза на привържениците.

Рой Кийн: Това е само началото от феновете на Манчестър Юнайтед, гарантирам ви

Рой Кийн: Това е само началото от феновете на Манчестър Юнайтед, гарантирам ви

"Правят това, защото обичат клуба"

2 Веднага назначете независими директори в ръководството, чиято единствена цел е да защитават интересите на клуба като футболен клуб, а не на акционерите.

3 Работете с тръста на привържениците на Манчестър Юнайтед и феновете като цяло, за да бъде внедрена акционерна схема, която е по-достъпна за всички и в която акционерите имат същите права за гласуване като тези, които притежават във фамилия Глейзър. Ако има апетит сред феновете, трябва да приемете и да не оказвате съпротива на това делът на Глейзър в клуба да бъде намален или изцяло изкупен.

Дерби №1 на Англия няма да се проведе заради сигурността на футболистите

Дерби №1 на Англия няма да се проведе заради сигурността на футболистите

Официално съобщение от Манчестър Юнайтед

4 Съгласете се на консултации с притежателите на сезонни билети за всички съществени промени, засягащи бъдещето на нашия клуб, включително и турнирите, в които участваме. Изискваме отговор на плана публично и писмено до петък. Това е единственият начин да преодолеем този проблем. Съветваме ви да го направите", пишат организираните привърженици.