Уест Хям и Манчестър Сити завършиха 1:1 в мач от 6-ия кръг на английската Висша лига. Срещата премина при териториално предимство на гостите, но острите положения бяха малко. "Гражданите" сякаш нямаха същия хъс, с който мачкаха в предишните сезони.

Манчестър Сити започна с натиск, който хладнокръвно беше неутрализиран от "чуковете".

В 18-ата минута тактиката на Дейвид Мойс проработи. След дълга атака отдясно Владимир Цуфал центрира. Михаил Антонио удържа с физиката си натиска на Рубен Диаш и с удар с гръб към вратата разстреля Едерсон за 1:0.

До края на първото полувреме гостите продължиха да имат инициативата, но така и не можаха да застрашат сериозно Фабиански.

Снимка 502243

Източник: Фейсбук

В 51-ата минута атака на гостите отляво на Жоао Кансело през Цуфал доведе до подаване на границата на малкото поле към резервата Фил Фодън. Пресният национал на Англия стреля след завъртане до дясната греда на Фабиански за 1:1. В този момент играта напусна Михаил Антонио, който играеше с контузия.

Снимка 502238

Източник: GettyImages

Увлечените в атака футболисти на Сити допуснаха Пабло Форналс да излезе сам срещу Едерсон. Нямаше засада, защото при подаването Форналс тръгна от своята половина. Едерсон действа уверено и недопусна да бъде прехвърлен.

В 86-ата минута Де Бройне изведе Стърлинг зад защитата. Фабиански излезе и успя да спаси. Малко след това Стърлинг беше неутрализиран от трима защитници.

В добавеното време имаше една греда за Сити след пробив на Марез отдясно, но за нещо повече нямаше време,

Снимка 502239

Източник: GettyImages

Така Уест Хям е на десето място с 8 точки и голова разлика 12:8. Манчестър Сити е с една позиция по-назад със същия точков актив и 8:8 голова разлика. "Гражданите" имат един отложен мач от първия кръг  с Астън Вила.