Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви след спечелването на шампионската титла във Висшата лига за четвърти пореден сезон, че реалността е, че е по-близо до напускането на "Етихад", отколкото до оставането в тима.

"Конкуренцията с Арсенал ни тласна на друго ниво - преди беше Ливърпул, а през последните два сезона е Арсенал. Това е невероятно за нас.

Босът на Арсенал се закани на Ман Сити: Искам да е ясно, че никой в клуба няма да стои мирно

Босът на Арсенал се закани на Ман Сити: Искам да е ясно, че никой в клуба няма да стои мирно

Ето подробности

Разбираме посланието, знаем, че те ще бъдат там в продължение на много години. Арсенал има млад мениджър с голям талант. Те ни изпратиха съобщение, че трябва да внимаваме с тях за следващите няколко години."

"Когато се преместих тук, ако някой ми беше казал, че ще спечеля шест шампионски титли за седем сезона, бих го нарекъл, че е луд. Сега е нашият период."

"Не знам каква е тайната на успеха. Може би много работа, не казвам, че съм лош мениджър, но имам невероятна подкрепа от клуба. Имаме тази работна етика, всеки си върши работата и всеки отдел е толкова важен. Това е истината и реалността."

"Никой в клуба не е мислил в началото на сезона за това да спечелим за четвърта поредна година титлата, но през януари и февруари казах, че никой не го е правил и защо не ние да сме първият, който ще го стори? През ноември и декември не е добре да мислиш за титлата."

"Бяхме без Холанд много месеци. Тогава Хулиан Алварес свърши невероятна работа. Фил Фодън притежава страхотен талант. На голямата сцена, в големия момент той го направи. Невероятни играчи, но с Фил имаме допълнително нещо в състава си."

Манчестър Сити пренаписа историята! "Гражданите" сложиха шампионската корона за четвърти пореден път!

Манчестър Сити пренаписа историята! "Гражданите" сложиха шампионската корона за четвърти пореден път!

Отборът на Пеп Гуардиола подпечата титлата си след успех срещу Уест Хем с 3:1

"Реалността е, че съм по-близо до напускането на Манчестър Сити, отколкото до оставането на "Етихад". Говорихме с клуба - усещането ми е, че искам да остана засега. Ще остана и през следващия сезон и през сезона ще говорим. Но осем или девет години - ще видим", завърши Гуардиола.