Манчестър Сити е пред сериозната заплаха да бъде сериозно санкциониран, като бъде изваден от турнира Шампионска лига за неопределено време, твърди авторитетно германско издание "Шпигел", което се позовава на свое разследване.

Информацията е следствие на изтекли мейли, в които става ясно как "гражданите" заблуждават УЕФА и заобикалят правилата за Финансовия феърплей.

В момента срещу Сити тече разследване, след като през ноември миналата година изтекоха имейли с информация относно това как "гражданите" получават финансиране от инвестиционен фонд "Абу Даби Юнайтед Груп, който е собственост на Шейх Мансур.

Според правилата на УЕФА, инвестираните директно средства в клуба от неговия собственик имат строго определен лимит, с който се цели предотвратяване на свръх-инфлация на футболния пазар.

През януари Ив Льотрем, председател на комисията отговаряща за финансовия надзор в УЕФА заяви, че Манчестър Сити е изправен пред "най-тежкото наказание", ако се докаже вината на клуба.

Новата порция от мейли доказва именно нарушаване на правилата. От тях става ясно, че "гражданите" са регистрирали рекордни приходи в последните години именно благодарение на спонсорски договори, които обаче са били финансирани от собственика Шейх Мансур.

Налагат трансферно ембарго и на Манчестър Сити?

Налагат трансферно ембарго и на Манчестър Сити?

ФИФА ще разгледа над 100 случая с подписването на играчи под 18-годишна възраст