Португалският хакер Руи Пинто стои в основата на отстраняването на Манчестър Сити от Шампионската лига за срок от две години. "Гражданите" бяха наказани от УЕФА за нарушаването на Финансовия феърплей и отнесоха и глоба в размер на 30 милиона евро.

Изхвърлиха Манчестър Сити от Шампионската лига за две години!
Обновена

Изхвърлиха Манчестър Сити от Шампионската лига за две години!

"Гражданите" нарушили финансовия феърплей

Пинто успя да стигне до клубната кореспонденция на английския клуб, прониквайки в компютърната система на клуба. Той предостави файловете на различни медии.

Заради деянията си португалецът беше арестуван и вкаран в затвора, където е момента и сега, чакайки делото срещу него. Руи реши да не обжалва, което означава, че към него ще бъдат повдигнати поне 90 обвинения от различни клубове и играчи.

След новината за наказанието на Сити от вчера, в социалните мрежи веднага започна кампания за освобождаването на Руи Пинто. Той беше задържан през март месец миналата година в унгарската столица Будапеща, където живееше, и веднага беше екстрадиран в Португалия.

Пинто, който работил под името Джон, предостави скандалната информация на немското издание "Дер Шпигел", което започна свое разследване и доведе до пагубни за Сити действия от страна на УЕФА. Твърди се, че Пинто притежава близо 70 милиона документа и 3,4 терабайта информация, включително и лични имейли.