Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че обвиненията за това, че клубът му е сред тези, които харчат най-много пари за трансфери, са безпочвени. Испанецът посочи в своя защита лондонския Челси.

"Нямаше да съм тук, ако бяхме похарчили толкова, колкото похарчи Челси през последните два трансферни прозореца. Щяхте да ме убиете. Определено щяхте да ме убиете и щяхме да сме под лупа за всяка наша крачка.

Гюндоган: Най-добрите моменти в моята кариера бяха с Гуардиола

Гюндоган: Най-добрите моменти в моята кариера бяха с Гуардиола

Ние искаме да разберем какво се случва на пазара и ако можем да сключим сделка, плащаме това, което смятаме за справедливо. Искахме Магуайър, но не го купихме, защото не искахме да платим толкова. Искаме Кукурея, но и за него не платихме. Така беше и с Алексис Санчес", каза Гуардиола на пресконференция.

"Имаме си академия и няма да се опитваме отчаяно да взимаме чужди играчи. Нито за секунда не критикувам Челси. Просто казвам, че ако направим същото, значи сме приключили. Мисленето на хората трябва да се промени. Всички харчат много пари, не само Сити", добави Гуардиола.

След идването на новите собственици през 2022-ра Челси похарчи около 1 милиард паунда за нови попълнения, но засега това не дава резултат.

Манчестър Сити срази Севиля след изпълнение на дузпи и спечели Суперкупата на Европа!

Манчестър Сити срази Севиля след изпълнение на дузпи и спечели Суперкупата на Европа!

Пропускът на Неманя Гудель от бялата точка донесе триумфа на шампиона на Англия