Мениджърът Пеп Гуардиола похвали въздействието на Жереми Доку, след като новото попълнение от Рен вкара първия си гол за Манчестър Сити, за да помогне на шампионите от Висшата лига да направят обрат срещу Уест Хям до 3:1.

Сити се пребори с изоставане от 0:1 на полувремето, за да изравни в рамките на секунди след подновяването на играта чрез Доку.

Манчестър Сити победи Уест Хям с 3:1

Манчестър Сити се поизмъчи, но надви Уест Хям като гост

Двубоят предложи много положения, като Гражданите изоставаха на почивката, но след нея преобърнаха нещата в своя полз

Мениджърът каза, че не е очаквал такова незабавно въздействие от 21-годишния Доку, който пристигна от Лига 1 през последната седмица на трансферния прозорец. Испанецът заяви, че е имало притеснение в представянето на Доку, когато той направи своя дебют срещу Фулъм (5:1) преди международната пауза.

"Бях в Барселона, имах чувството, че той игра малко притеснено срещу Фулъм. Жереми току-що беше пристигнал, имаше два или три дни тренировки с отбор, който спечели требъл. Може би напрежението му бе дошло в повече.

Манчестър Сити набеляза талант на Бока Хуниорс

Манчестър Сити набеляза талант на Бока Хуниорс

За интереса на английския клуб беше съобщено още през февруари 2022 г.

Казах му използвай качеството си на крило. Един срещу един, един срещу двама и пробивай. Ако нямаш чувството, върни пас на Йоско Гвардиол и пробвай отново. Беше невероятен от първата минута, агресивен с голяма решителност.

Когато купувате млад играч като него с продължителен договор, трябва да сте търпеливи. Не очаквах втория мач за Сити да играе така, както той направи. Начинът, по който той игра, аз не помня от много отдавна нещо такова.

Има процеси, които той трябва да научи. Ние винаги сме там, за да му помогнем. В Манчестър Сити всеки играч трябва да бъде себе си. Всички играчи тук имат много качества", заяви Пеп Гуардиола.