Манчестър Сити направи нова крачка към спечелване на титлата във Висшата лига на Англия. В мач от 35-ия кръг шампионите победиха с 2:1 у дома Лийдс, който е застрашен от изпадане. Мениджърът на тима Пеп Гуардола беше доволен от успеха.

"Изиграхме изключителен мач", каза Гуардиола пред ББС.

"Притежанието ни на топката беше наистина добро. Първото полувреме беше изключително. Може би не бяхме толкова агресивни, колкото би трябвало през второто полувреме... но не трябва да забравяме, че това са три мача в рамките на шест дни и има доста психическо напрежение. В края мачът може да приключи с дузпа. Но те вкарваха и ние трябваше да страдаме. Но ние играхме наистина, наистина добре", добави мениджърът.

Манчестър Сити - Лийдс 2:1 в мач от Висшата лига

Манчестър Сити победи Лийдс и докосва титлата във Висшата лига

Вижте подробности

В 84-ата минута Гюндоган пропусна дузпа, стреляйки в гредата от бялата точка. Гуардиола искаше Ерлинг Холанд да изпълни дузпата, като извика: "Ти вземи топката", но Гюндоган се зае с изпълнението и изпусна.

"Това показва колко мил и щедър е Ерлинг. Ако е 4:0 при оставащи 10 минути минути, добре. Но при 2:0? Ерлинг е най-добрият изпълнител на дузпи в момента, така че той трябваше да я изпълни", коментира испанецът.