Новото попълнение на Манчестър Сити Феран Торес говори за трансфера си при "гражданите". Офанзивният футболист призна, че се е почувствал недооценен от Валенсия. 

"Чувствам се ентусиазиран от трансфера, но и огорчен, защото си тръгвам от отбора на моето сърце. Това е клубът, който ми даде всичко, но и в който прекара много тежки моменти. Много съм благодарен на Валенсия, но проблемът е, че вътре в клуба има хора, както и някои журалисти, които се опитаха да опетнят името ми", заяви 20-годишният халф в интервю за Marca.

"След като спечелихме Европейското до 19 години с Испания от Валенсия ми казаха, че няма да разчитат на мен. За мен това беше тежък удар. Клубът ме постави в трансферния списък и тогава се замислих дали да не си тръгна. Имаше интерес от различни испански клубове, даже и от Сегунда", сподели той.

"Парехо е страхотен играч. Аз лично обаче никога не съм имал отношения с него. Помня, когато влязох в първия отбор, бях на 17 години. Изминаха седмици преди да ме поздравява с "Добро утро". За мен той не беше добър капитан", сподели новата придобивка на Сити.

"Това лято имахме много срещи и обсъждахме варианта дали да не продължа договора си с клуба. Поставих им три условия. Първото беше лично собственикът Лим да участва в подписването на договора, за да знам, че този акт е приоритет за клуба. Второто, да бъда капитан. И третото - да съм сред най-добре платените в отбора. Ако две от тези условия бяха изпълнени, щях да остане. Те не изпълниха нито едно", довери Торес.

Манчестър Сити финализира трансфера на Феран Торес

Манчестър Сити финализира трансфера на Феран Торес

Договорът му е за пет години